MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Még nem érzem magam Bombaformában

2012.04.22. 12:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin számára véget ért a kétszer háromhetes törökországi edzőtábor. Minden idők legeredményesebb kajakosa egy rövidke - pár napos - pihenő után az elkövetkező hetekben Szolnokon folytatja a felkészülést a májusi válogatóra és reményei szerint a londoni olimpiára.

„Egész jó formában érzem magam, a futások és az edzések is jól mentek, de a bombaformától még messze vagyok. Amit a sérülésem miatt kihagytam az evezésből, az kicsit hiányzik, így a többiek ezen a téren előttem járnak fél lépéssel” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Ennek ellenére optimista, hiszen korábban is volt már hasonló helyzetben, amikor ki kellett hagynia az evezésből a felkészülés elején, és mégis abban az évben is remek eredményeket produkált.

Januárban műtött keze folyamatosan gyógyul és az idő előre haladtával egyre jobb lesz. Jelenleg akupunktúrás kezelésekre jár, és bízik benne, hogy a válogatóra már tökéletes lesz.

„Az edzőtáborban mindenki nagyon elszánt volt, nagyon jól ment a csapat. Ennek köszönhetően az én hangulatom is nagyon jó volt, mindenféle edzésmunkát igyekeztem maximálisan elvégezni. Mindenesetre hatalmas várakozással tekintek az idény elé” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Kovács egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy milyen számban indulna Londonban, mint elmondta elsődleges célja a csapatba kerülés. Ennek egyik legfontosabb állomása a május 18-20 között Szegeden megrendezésre kerülő olimpiai válogató.

Egyesben az előfutamok után rendezik a döntőt, és az első két helyezett képviseli Magyarországot a duisburgi Világkupán. Amennyiben a válogatón és a Vk-n is ugyanaz a versenyző nyer, így ő indulhat egyesben. Ha a két versenyen két különböző kajakos bizonyul jobbnak, akkor valószínűleg szétlövés dönt az induló személyéről.

„Nálunk minden évben ugyanúgy zajlik a felkészülés. Ezúttal azonban az olimpia miatt nem lehet annyira nyugodtan készülni. Mondhatnám azt is, hogy kicsit negatív felhangot ad neki ez a szó, a külvilág túldramatizálja a jelentőségét” – mondta Kovács, akinek az idei az ötödik olimpiai felkészülése.

A népszerű kajakos nem érti, miért kell másképp kezelni, mint a többi világversenyt. Véleménye szerint leginkább attól más, hogy csak négyévente van, de a többi versenyhez hasonlóan, itt is ugyanazokkal az ellenfelekkel kell összecsapni.

Kovács eddig három olimpián vett részt – 96-ban Atlantában még csak tartalék volt -, és eddig négy ezüstérem és két olimpiai bajnoki cím gazdagítja éremkollekcióját.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr664466143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása