MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Úgy érzem, jó úton járok

2012.05.31. 15:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégén Duisburgban megrendezett kajak-kenu Világkupa-versenyen Kozák Danuta megnyerte női K-1 500 m-es versenyt, így biztossá vált, hogy ő képviseli majd a magyar színeket ebben a számban a londoni olimpián.

A németországi viadal ugyanis ebben a számban az ötkarikás válogató második fordulója volt, s mivel Kozák - rendkívül taktikusan versenyezve, magabiztos sikert aratva - ismét a múlt héten, Szegeden mögötte második Fazekas-Zur Krisztina előtt zárt (utóbbi ezúttal harmadik lett), kiharcolta az indulás jogát.    

"Sikerült és hihetetlenül boldog vagyok, olyan ez, mint egy álom. Nem volt taktika, végignyomtam az egészet. Hogy mit mutat ekkora fölény? Ebbe nem szabad belekapaszkodni, hiszen május van, az olimpiáig még rengeteg minden változhat. Mi is feszített programból jöttünk ide, a riválisaim is végigversenyezték a májust. London más lesz” - mondta a hazai szövetség honlapjának Danuta

A Honvéd Domino 25 éves, ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok kajakosa tagja volt a Pekingben ezüstérmes négyesnek, s a londoni lesz pályafutása második olimpiája. A rendkívül erős, szakemberek szerint világszínvonalú hazai női kajakos mezőnyből Kozák az első, aki már biztos résztvevőnek mondhatja magát, a további hat kvótáért még hatalmas harc várható. 

„Izgultam kicsit a verseny előtt, pedig nagy izgulni valóm nem volt, hiszen előnyben voltam Krisztával szemben. A rajt után azonban már megnyugodtam és szerencsére jól sikerült a verseny” – mondta érdeklődésünkre az ötszörös világbajnok. 

Danuta tisztában van vele, hogy mekkora kihívás ebben a számban rajthoz állni az olimpián, hiszen az elmúlt olimpiákon olyan nagyságok indultak, mint Kőbán Rita, Janics Natasa, vagy Kovács Katalin. 

„A fizikai felkészüléssel nem hiszem, hogy gondom lenne a hátralévő időben, valószínűleg lelkileg lesz nehezebb, a média érdeklődése is megnő majd, hiszen mégiscsak négyévente rendeznek olimpiát. Én azonban igyekszem kizárni ezeket a zavaró körülményeket és úgy hozzá állni – még ha nehéz is -, hogy ez is csak egy verseny”. 

Danuta az olimpiáig már csak az Európa-bajnokságon vesz részt, a hazai válogatókkal nem kell törődnie, hiszen egyesben biztos induló, - így biztos nem mehet párosban – és eredményei alapján a négyesnek is biztos tagja. 

„Edzőm Csipes Ferenc megkérdezte, akarok e indulni az Eb-n, én pedig úgy döntöttem, az olimpia előtt jó lesz még egy nemzetközi versenyen megméretni magam. A felkészülésben nem csinálok mást, mint eddig, úgy érzem, jó úton járok” – mondta szerényen az olimpián egyértelműen esélyesnek számító versenyző.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr384556280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása