MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin új kedvencei a tenisz és Djokovics

2012.06.15. 07:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegKovács Katalin jelenleg Szolnokon edzőtáborozik, ahol a hétvégi szegedi válogatóra készül. Egyesben már nincs nyitott kérdés, hiszen Kozák Danuta az első válogató után a duisburgi Világkupát is megnyerve biztos induló, de a páros indulásjoga és a négyes hajó összetétele még kérdéses.

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács megszokott párjával Janics Natasával indul, a szurkolók szerint nem is rossz eséllyel. Ezt mutatja ugyanis a kajak.hu kérdésére adott válasz. A szaklap kérdésére, miszerint „a címvédő Kovács, Janics páros képviseli majd a magyar színeket Londonban is?” a válaszadók 69 százaléka igennel szavazott.

Csipes Ferenc, a Domino-Honvéd női kajakozóinak vezetőedzője, ezáltal Kovács felkészítője egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, azt szeretné, ha a válogatón az a hajó nyerne, amelyik Londonban is képes lesz nyerni.

Az olimpiai bajnokból lett szakvezető a smartsport.hu-nak  úgy nyilatkozott, a Kovács, Janics páros a favorit, de velük is előfordulhat váratlan esemény, egy elhibázott rajt, vagy egy kisebb indiszponáltság, betegség. Ugyanakkor az idén kialakult két párosnak is „elsülhet a keze”. (Érdekesség, hogy Csipesnek mindhárom hajóban van „érdekeltsége”, hiszen mindhárom hajóban van általa felkészített versenyző. )

Kovács azonban nem foglalkozik semmivel, elszántan készül ötödik olimpiájára. Ahogy a válogatóra, úgy az egész magyar csapat londoni szereplésére sem akar tippelni. „Nem szeretek tippelni, és ha azt nézzük, még elég messze van az olimpia, nem tudni kinek milyen napja lesz, annyi minden közbejöhet” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Kovács elárulta, a labdarúgó Európa-bajnokságot sem követi figyelemmel, többnyire csak a vége felé szokott bekapcsolódni az ilyen nagy formátumú futball eseményekbe. „Menet közben csak ritkán, nézem az ilyen tornákat, többnyire csak akkor, ha nagyon izgalmas meccsre van kilátás” – mondta a csinos kajakos.

Egyébként minden magyar érdekeltségű sporteseményt követ, de most egy „új szerelem” köti le igazán. „A legújabb kedvencem a tenisz, azon belül is a szerb Novak Djokovics. Őrületes egy figura és szerintem nagyon jó teniszező. A Roland Garroson a legjobb 16 között a szívbajt hozta rám, amikor majdnem kiesett az olasz Seppi ellen. De ezért is szeretem, mert nem adta fel és két szettes hátrányból is megnyerte a meccset” – mondta legújabb kedvencéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr964589387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása