MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: A páros számomra egy elvesztett aranyérem

2012.08.17. 08:59 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgKovács Katalin egy arany és egy ezüstéremmel zárta a londoni olimpiát. A női kajak négyessel olimpiai bajnok lett 500 méteren, míg Douchev-Janics Natasával ugyanezen a távon párosban a második helyen végeztek. A roppant népszerű kajakosnak így összesen három arany-, és öt ezüstérme van az olimpiákról.

A női kajaknégyes befutójánál ő volt az első, aki a levegőbe csapott, ő érzékelte elsőként, hogy 20 év után ismét legyőzte a világot a magyar hajó.

„Egyszerűen éreztem, hogy nyertünk. Igaz már 200 méternél is biztos voltam benne, hogy nyerünk, de amikor már láttam, hogy megvan, alig vártam, hogy beérjünk” – mondta arról, miként élte meg, hogy amíg a korábbi három olimpián mindig a németek mögött ért célba a négyes tagjaként, most pazar versenyzéssel maguk mögé utasítottak a legnagyobb riválist.

Elmondta, nem akarja összehasonlítani a korábbi négyeseket a mostanival, hiszen mindegyikben hitt, hogy olimpiát nyerhet vele, és mindig az akkori négyes számított a legerősebbnek.

„Akkor azok voltak a legjobb négyesek, abból kellette kihozni a maximumot. Most ezzel a négyessel olyan pályát mentünk, hogy egyszerűen nem lehetett nem nyerni” – árulta el a mostani győzelem titkát.

Ugyanakkor kitért arra, hogy soha nem mondott olyat, ami az egyik lapban jelent meg, miszerint örül az aranynak, de nem ez a legkedvesebb számára. „Soha nem mondtam ilyet, nem is tudom honnan szedték ezt a hülyeséget”.

Egyik legnagyobb élménye volt az olimpián, amikor a négyes befutója után a szurkolók közvetlen közelről gratulálhattak neki. „Egy hétig elszeparálva voltunk a világtól és a befutó után a szurkolók egy kerítésen keresztül gratuláltak és akadt köztük olyan, aki szinte remegett az izgalomtól. Nagyon jó volt érezni, hogy ennyien szorítanak nekünk és örülnek a sikerünknek”.

A négyessel aratott siker mellett párosban ezüstérmes lett, és nem titkolja ez hatalmas csalódás volt számára, hiszen szakemberek és a szurkolók is az egyik legbiztosabb aranyéremnek titulálták a Kovács, Douchev-Janics kettős sikerét.

„Számomra igazi tragédia volt az a második hely. Örülök, büszke vagyok, tudom, hogy nagydolog az ezüstérem is, de nem értem miért várják el, hogy örüljek, ha legyőztek. A páros számomra egy elvesztett aranyérem. Olyan érzés, mint amikor megtanulsz egy dolgozatot, otthon nyolcvanszor felmondod hibátlanul, és amikor kihívnak felelni, csak makogni tudsz” – mondta el a páros második helyezésével kapcsolatos érzéseiről.

„Úgy éreztem, elvesztettem a dédelgetett kincsünket, amit mindketten a magunkénak tudtunk, és amiért rengeteget dolgoztunk és tudtuk milyen nehéz volt megszerezni és megtartani” – mondta a csinos kajakos.

Hozzátette, már megszokta, hogy az olimpiákat egy arany és egy ezüstéremmel zárja, de amíg korábban az ezüst volt meg előbb és utána jött az arany, az sokkal jobb érzés volt, mint úgy befejezni egy tornát – jelen esetben az olimpiát -, hogy kikaptál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr854716427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása