MOL csapat Kajak Blog

Nyaralás közben még Kovács Katalin is félt a hajóban

2012.09.12. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovács_janics.jpgA háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin az olimpia után nem sokat tudott pihenni, hiszen számos megkeresésnek és felkérésnek kellett eleget tennie. Miután azonban lett egy kis szabadideje, családjával Dél-Olaszország felé vették az irányt és pár napra elutaztak nyaralni.

„Nagyon jól éreztük magunkat, gyönyörű helyeken jártunk, igaz egyik alkalommal majdnem a tengerbe borultunk, amikor egy csónakázás alkalmával elkapott minket a vihar” – mondta az esetről utólag már nevetve minden idők legeredményesebb kajakosa.

Noha tudták, hogy hamarosan rosszabbodik az időjárás, mégis hajóra szálltak, és Sorrentóból útra keltek a mintegy másfél órás útnak.

„A nyílt tengeren mentünk, és hiába láttuk a partot, az egy-másfél méteres hullámok roppant ijesztőek voltak. Bevallom én is féltem, attól nyugodtam meg egy kicsit, hogy láttam a hajó kapitánya mennyire magabiztos a zord időjárás ellenére is” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.  

Szerencsére semmilyen komolyabb következménye nem lett az esetnek, így élvezhette a nyaralást, ami a hányatott felkészülés és az egy arany-, és egy ezüstéremmel záruló olimpia után rá is fért.

A hétvégét már itthon töltötte, és több más olimpiai bajnokkal – többek között a kajaknégyesben előtte ülő Szabó Gabriellával és Kozák Danutával - közösen részt vett a Magyar Telekom Nyrt. „Rajongó Szív” elnevezésű rendezvényén, ahol a szurkolóknak köszönték meg az olimpia során nekik küldött üzeneteket.

Vasárnap pedig már az óbudai sportágválasztón volt jelenése, ahol természetesen saját sportágát népszerűsítette. Természetesen a beszélgetések és tanácsok mellett ezúttal is számtalan aláírást adott és rengeteg fénykép készült vele.

„Nagyon örültem neki, hogy ennyi gyerek volt és ilyen sok sportág között válogathattak. Ugyanakkor nagy boldogsággal és büszkeséggel töltött el, hogy még ennyi idővel az olimpia után is rengetegen jöttek oda gratulálni”.

Az egyik legnagyobb meglepetés az volt számára, hogy a rendezvények ki volt állítva az olimpiai bajnok kajaknégyes életnagyságú plakátja, és nagyon sokan odaálltak, mint a négyes „ötödik tagja”.

Ez persze érthető is, hiszen az elmúlt olimpiákon hiába volt többször is a magyar egység az esélyesebb, valamiért nem sikerült legyőzni a németeket. Idén viszont olyan meggyőzően ment a magyar hajó, hogy Kovács az olimpia után úgy fogalmazott, már kétszáznál tudta, hogy megvan az olimpiai bajnoki cím. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr304771573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása