MOL csapat Kajak Blog

Mozgalmas hétvégén van túl Kozák Danuta

2012.09.16. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgA Londonból kétszeres olimpiai bajnokként hazatérő Kozák Danuta az elmúlt hetekben egy komolyabb megfázással küszködött, de a hétvégére teljesen meggyógyult, így számos rendezvényen részt tudott venni.

Szombaton a Magyar Telekom Nyrt. „Rajongó Szív” elnevezésű rendezvényén vett részt több, más olimpiai bajnokkal, míg vasárnap a 27. Nike Budapest Félmaratonon indult, hogy a hétvégét Tiszacsegén zárja egy kedves meghívásnak eleget téve.

„Hosszú és fárasztó volt ez a hétvége. Egyik rendezvényről rohantunk a másikra, szerencsére a futóversenyen nem kellett a 21 kilométert lefutnom, ezúttal csak ötöt, de most valamiért még ez sem esett jól” – mondta a hétvégéjéről Danuta.

A viadalon a félmaratont nem csupán egyedül, hanem két és háromfős váltóval is lehetett teljesíteni, a rövidtáv kedvelői, pedig a 3,4 km-es Liget-körön indulhattak. A versenyre egyébként 54 országból adták le nevezésüket. Voltak indulók többek között Nagy-Britanniából, Olaszországból, Németországból és Szlovákiából is.

A Londonban egyesben és négyesben is olimpiai bajnoki címig jutó klasszis elárulta, amióta hazajött nem sokat mozgott – ebben betegsége is közrejátszott -, de az elmúlt időszakben egyébként se nagyon szerette a futást.

"Néha szeretem, néha nem. Tavalyelőtt még nagyon szerettem futni, mostanában már nem annyira. Ebben valószínűleg szerepet játszik a tavalyi sérülésem is, amit éppen futás közben sikerült összeszednem” – mondta Dana arról, miért is nem rajong a futásért.

A hétvégét Tiszacsegén zárta, ahol egy olyan úr látta vendégül több kajakos társával együtt, aki a szolnoki edzőtáborozások során is többször megvendégelte őket.

„Érdekes volt, hiszen finomakat ettünk, és a horgászverseny mellett a bácsi megmutatta a halastavát is. A változatos programok ellenére vasárnap estére alaposan elfáradtam” – mondta a honvéd 25 esztendős klasszisa, aki elárulta, ez utóbbi rendezvényre párja is elkísérte.

Valószínűleg a következő hétvége sem a pihenésről fog szólni, hiszen Danuta a Sportágválasztó egyik fő vendége lesz, ahol a számtalan autogram és fotó mellett a gyerekeknek segít majd beülni a kajakba és elmagyarázni nekik a sportág szépségeit.

„Egyre inkább érzem, hogy szeretnék már mozogni, de mivel a kajakozás elég időjárás függő, úgy gondolom a sportágválasztó jó alkalom lesz arra, hogy keressek valami kiegészítő sportágat is magamnak. Régebben szerettem a labdás sportokat, de a kajakozás mellett kicsit eltávolodtam tőlük” – mondta Danuta, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy új kedvence esetleg a fallabda lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr754780042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása