MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Anyukám még mindig nagyon izgul a versenyek előtt

2012.09.22. 14:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegKovács Katalin a londoni olimpián megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét. A Honvéd klasszisa ezúttal a női kajak négyes tagjaként hallgathatta a dobogó tetejéről a magyar Himnuszt.

Pazar teljesítményének köszönhetően kedden a Parlamentben a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést vehetett át, a kitüntettet sportolók közül a legrangosabbat. A harmincegyszeres világbajnok már rutinos lehet a kitüntetések átvételében, hiszen sikeres pályafutása során számos alkalommal díjazták illetve tüntették ki.

Pályafutása során eddig tízszer nyerte meg az év magyar kajakozónője címet, 2002-ben és 2003-ban pedig a magyar sportújságírók szavazatai alapján az Év magyar sportolója címet is. Ehhez jött hozzá, hogy 2003-ban a Nemzeti sportszövetség is a legjobbnak választotta. 2005-ben a Magyar Kajak-kenu Szövetség örökös bajnoka lett.

2004-es olimpiai győzelme után a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapta, míg négy évvel később a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje cím tulajdonosa lett. Háromszor volt tagja az Év magyar sportcsapatának (2005, 2006, 2010), míg 2006-ban Janics Natasával együtt elnyerte sport kategória Príma díját.

A roppant népszerű sportoló a tengernyi díj ellenére ugyanolyan közvetlen és kedves a rajongóival, mint korábban. Ennek legutóbbi példája az óbudai sportágválasztón volt, ahol ő lepődött meg a legjobban, hogy a díszletként kirakott életnagyságú papírmasé képük előtt számtalan közös fénykép készült vele.

Ugyanakkor bármennyire is sikeres, sosem felejti el megjegyezni, hogy nagyon szeret otthon lenni, a családja és a szerettei körében, miként már az is nyílt titok a rajongói előtt, hogy édesanyja a kedvencével, rakott krumplival várja a nagy világversenyek után.

„Anyukám még mindig nagyon izgul egy-egy verseny előtt, de amikor együtt megyünk valahova, mindig nagyon büszke, ha megállítanak és gratulálnak, vagy aláírást kérnek. Ilyenkor ő félreáll, de látom rajta, hogy nagyon boldog és büszke rám” – mondta minden idők legeredményesebb kajakosa.

Pedig édesanyja sokáig nem akarta, hogy lánya az élsporttal foglalkozzon, mit Kovács elmondta, anyukája inkább a tanulás felé próbálta terelgetni, úgy gondolta csak az lehet a megoldás hosszabb távon, de most már ő is belátja, hogy „kislánya” jó döntést hozott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr1004795427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása