MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalint csak a nővére győzte le a sípályán

2012.10.27. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kép 006.jpgKovács Katalin a hosszúra nyúlt elmúlt hétvégét Ausztriában töltötte, ahol egy baráti társasággal síeltek. Az elutazás előtt ugyan aggodalmát fejezte ki, hogy esetleg nem lesz hó, de a hazaérkezés után elmondta, minden fantasztikus volt.

„Ha röviden akarok fogalmazni, akkor csak annyit mondanék, hogy nagyon jó volt. Remek társaság, ragyogó körülmények, és hihetetlen időjárás volt végig a négy napon keresztül” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

Minden idők legeredményesebb kajakosa kiemelte, hogy nagyon jól ment számára a síelés. Elutazás előtt ugyan kicsit aggódott, hogy hosszú ideje rakoncátlankodó keze miként viselkedik, ő pedig mennyire lesz bátor, saját bevallása szerint talán félt is kicsit, de utólag elmondta, semmi problémája nem volt.

„Nagyon jól ment a síelés, még egy síversenyen is részt vettem. Összesen 130-an indultak különböző korosztályokban, a gyerekektől kezdve egészen az idősekig. Én a korosztályomban a második lettem, csak a nővérem tudott megelőzni. Ennél is nagyobb öröm, hogy hibátlanul jöttem le a pályán” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Természetesen attól nem kell tartani, hogy sportágat vált, mindenesetre nagyon megtetszett neki a síelés, így nem elképzelhetetlen, hogy a tél folyamán még kipróbálja.

Kovács természetesen nem ment el szó nélkül a kajakosok körében az elmúlt időben feltűnt kivándorlási láz mellett sem. A héten az elmúlt időben távozási szándékát  jelző Douchev-Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea után egy újabb világbajnok kajakos jelezte, hogy elhagyná Magyarországot. A tavaly az Év sportolónőjének választott Csipes Tamara Ausztráliába tart.

Douchev-Janics Natasa és Benedek Dalma Szerbiában, Paksy Tímea pedig Ausztriában kívánja folytatni a pályafutását. Az eset érdekessége, hogy Csipes édesapja a Honvéd edzője, és az idei olimpián három versenyzője – Kovács mellett Szabó Gabriella és Kozák Danuta – is olimpiai bajnok lett.

„Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a legjobb neki. Ha ő úgy érzi, hogy az a legjobb számára, hogy

lmegy, akkor hagyni kel. Majd az idő eldönti, hogy jól döntött-e” – mondta Kovács, aki idén a négyessel arany, a

párossal ezüstérmet szerzett a londoni olimpián. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr264872661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása