MOL csapat Kajak Blog

Hogyan lett Dr. Kozák Danuta helyett Kozák Danuta olimpiai bajnok?

2012.11.04. 15:45 | MOL Csapat | 2 komment

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta számára visszatértek a dolgos hétköznapok és ő ennek nagyon örül. A londoni olimpián két aranyérmet szerző kajakos nagyon élvezte az emberek szeretetét, de mivel nem igazán szeret szerepelni, már várta a dolgos hétköznapokat.

„Éppen edzésről tartok hazafelé. Persze ezek még csak olyan „ismerkedős” edzések, hiszen csak futás volt és egy kis kondizás, másfél óra volt összesen. A komoly munka csak januárban kezdődik, de én ezt is nagyon élvezem” – mondta Danuta.

A Honvéd 25 esztendős klasszisa elárulta, várta már az újbóli edzéseket, hiszen ez rendszert visz az életébe és nem arról szólnak a napjai, hogy rohangászik, mint a mérgezett egér. „Ez még csak belerázódás a komoly munkába, de így is egyszerűen boldogsággal tölt el, hogy edzhetek”.

Danuta az elmúlt héten Kovács Katalinnal a Stílus magazin fotózásán járt, és elmondta, nagyion jó hangulatú volt az egész esemény, mindenki nagyon kedves volt velük. Danuta idén másodszor szerepel az újság címlapján, az olimpia előtt Szilágyi Áronnal és Biczó Bencével „harangozták be” a londoni játékokat.

Kevés szabadidejében a szakdolgozatát írja, hiszen az élsport mellett a Corvinus Egyetem kertészmérnöki szakára jár. A szakdolgozatának témája: Gyógynövény termesztés a visszeres betegségek gyógyítására.

„19 éves korom óta járok oda, de a kajakozás mellett csak levelezőn végzem az egyetemet, hiszen nekünk napközben vannak az edzések, és így csak heti egy alkalommal tudok bejárni” – mondta Danuta arról, miként fér meg egymás mellett a magas szintű élsport és a tanulás.

Danutáét gyermekkora óta érdekelte az orvosi szakma, de azzal is tisztában volt, ha a kajakozást magas szinten szeretné csinálni, biztos, hogy nem tudna annyit tanulni mellette, amennyi egy orvosi diplomához szükséges.

„Amíg általános iskolás voltam, addig orvos akartam lenni, édesanyán bízott is benne, hogy az leszek, hiszen számos ilyen jellegű könyvet vett nekem. Ekkor még nem volt biztos, hogy a kajakozás ennyire érdekel. A gimnáziumban azonban már a kajak volt az első és tudtam jól, választanom kell” – mondta Kozák arról, miként mondott le egyik gyerekkori álmáról, hogy megvalósítsa a másikat.

Jelenleg úgy tűnik jól döntött, hiszen azt ő is elismerte, jegyei alapján nem biztos, hogy felvették volna az orvosira, így viszont 25 esztendősen már kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Ha pedig a visszavonulás mellett dönt – 10-12 év múlva, 5-6-szoros olimpiai bajnokként – ráér még foglalkozni a gyógynövényekkel történő gyógyítással. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr854887800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apion 2012.11.04. 16:58:32

"A szakdolgozatának témája: Gyógynövény termesztés a vízeres betegségek gyógyítására."

A vízerek okozta betegségekről már olvastam a radiesztézia területén és a visszeres betegséget is ismerem, de vízeres betegségről még nem hallottam, pláne, hogy gyógynövényekkel is gyógyítanák.

kalaposinas 2012.11.04. 17:03:34

@apion: Ez egy vadonatúj- még fel sem talált betegség. A cikkírónak már van.
süti beállítások módosítása