MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta 200 méteren is nagy dolgokat tervez

2012.11.11. 11:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta immár két hete elkezdte a felkészülést a következő idényre. Edzője Csipes Ferenc ugyan januárig pihenőt adott neki és társainak, de mindannyian elkezdték a munkát már októberben.

Az olimpia óta eltelt időben ugyanis nem sokat tudott a munkával törődni, hiszen számos meghívásnak és felkérésnek kellett eleget tennie. Ezzel jár ugyanis, ha valaki kétszeres olimpiai bajnokként jön haza.

„Valóban nagyon sok élménybeszámolónak, találkozónak, média felkérésnek tettünk és teszünk még mindig eleget, és bár én nem vagyok olyan ember, aki szeret a középpontban lenni, élveztem is ezeket a napokat. De az is igaz, hogy már nagyon vártam az edzéseket, mert ez ad keretet az életemnek – mondta Danuta a hazai szövetség honlapján.

Mint már korábban elmondta, még mindig szokatlan számára, hogy megismerik az utcán, és gratulálnak. Ugyanakkor ez amilyen furcsa, olyan jó érzés is egyben. Annak azért örül, hogy kezd lecsitulni az olimpia láz, egy kicsit jobban magába tud fordulni. Emellett több időt tud tölteni a párjával, és így jobban át tudják gondolni a jövőbeni terveiket.

„Furcsa év előtt állunk. Az elmúlt hónapokban ugyanis jelentősen átalakult a magyar női mezőny, a távozásokkal kisebb lett a hazai konkurencia, így minden bizonnyal a felkészülés főpillérei is átalakulnak majd. Az elmúlt években minimum háromszor kellett csúcsformában lennünk. A hazai válogatókon, és az aktuális világversenyen. A hazai mezőny erőssége már a válogatók során kicsikarta belőlünk a jó eredményt, és aki válogatót nyert, az szinte biztos, hogy jó eséllyel rajtolt a világbajnokságon is” – utalt Danuta arra, hogy az elmúlt hetekben megváltozott a hazai női mezőny.

Úgy véli, a távozókkal most kisebb lett a hazai csapat, de az ereje azért nem változott, és biztos benne, hogy már jövőre csatlakoznak hozzájuk feltörekvő versenyzők. Danutára ennek ellenére kemény munka vár, hiszen fejébe vette, hogy kipróbálja magát 200 méteren is. Annak ellenére, hogy a kétszáz méter speciális felkészülést igényel, úgy véli jól beilleszthető az ötszázas programba.

„Ötszázon továbbra is az egyes a legfontosabb. Már csak azért is, mert ha jól mész egyesben, akkor biztos, hogy a páros- és a négyes hajó is jól fut majd alattad” – mondta a hosszabb távval kapcsolatos terveiről.

Hozzátette, a párossal amúgy sincs gondja, hiszen „állandó partnerével” Szabó Gabival annyira összeszoktak már az elmúlt évek során, annyira ismerik egymás rezdüléseit, hogy igazából nem kell sok gyakorlás nekik. Azonban így is lehet, hogy csak úgy tudnak világversenyen indulni, ha a kiíráson, az időrenden változtathatnának, mert amíg ilyen közel van egymáshoz az egyes és a páros versenye, addig biztos, hogy nem tudja mind a két számot vállalni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr14901118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása