MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta szerint Risztov Éva lehet az Év sportolója

2012.12.13. 16:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

nso.hu_risztov_kozak.jpgKozák Danuta szinte napra pontosan négy hónappal ezelőtt nyerte meg élete első, majd egy nappal később második olimpiai aranyérmét. A 25 esztendős kajakos előbb a női négyes tagjaként, majd egyesben is a legjobb lett Londonban, így jó eséllyel pályázik az Év Sportolója díjra. Danuta azonban úgy gondolja, van rajta kívül, aki jobban megérdemelné ezt a címet. 

Az év vége felé azonban már nem, mint a legsikeresebb olimpikon, sokkal inkább, mint a klubját elhagyó sportoló szerepel a lapok címoldalán. Ennek ellenére továbbra is ő az elsőszámú esélyes az Év Sportolója díj női kategóriájában.

Danuta ugyanakkor az esemény honlapján úgy nyilatkozott, szerinte Risztov Éva lesz az év sportolója, hiszen ő is rá szavazna. Az ötszörös világ-, és hétszeres Európa-bajnok kajakos szerint a hosszútávúszás olimpiai bajnoka mellett a csapatoknál a férfi kézilabda-válogatott lehet a befutó.

Az Év edzője és az Év szövetségi kapitánya versenyben pedig saját sportága sikerét várja. Az edzőknél saját mesterét Csipes Ferencet, míg a kapitányoknál az olimpia előtt sokat támadott, - utána viszont dicsért – Storcz Botondot véli befutónak.

Utóbbi szakember a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva elmondta, a jövő év világversenyein egy ugyanolyan Kozák Danutát szeretne látni, mint aki az idei ötkarikás versenyeken a magyar küldöttség egyedüli kétszeres olimpiai bajnoka lett.

Storcz elmondta, nem akarja túldramatizálni a helyzetet, de az év végére, mint szövetségi kapitány szeretné tudni, melyik klub tud a kétszeres olimpiai bajnok számára eredményeihez méltó biztos jövőt teremteni.

Storcz tisztában van vele, a klasszis versenyző klubválasztásában, nem szakmai, inkább pénzügyi szempontok játszanak szerepet, hiszen már korábban kijelentette, felkészülését csak párjára Somogyi Bélára hajlandó bízni.

Ennek ellenére, az elmúlt napokban Danuta Dunavarsányban, az U23-as válogatott tagjaival készült és alapozott a következő évadra. Storcz is ott volt az edzőtáborban, és örömmel látta, hogy Kozák a felméréseken jól teljesített. Bízik benne, hogy a folytatásban is tartja jó formáját, amihez minél előbb fontos lenne, hogy minél előbb ismét egy klub kötelékéhez tartozzon.

A kapitány szerint Kozák számára biztos háttér kell, szerződésben foglalt jó feltételekkel. A szakember biztos benne, ahová a kétszeres olimpiai bajnok elkötelezi magát, ott ő lesz a szakosztály elsőszámú versenyzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr804961171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása