MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin a napsütést várja leginkább a sevillai edzőtáborban

2013.02.23. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kép 006.jpgA háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin jelenleg még itthon készül az idei szezonra, de már „vágja a centit”, hiszen bő két hét múlva Spanyolország felé veszi az irányt, hogy Sevillában melegebb körülmények között, végre vízen edzhessen.

„Noha itthon is kisüt néha a nap, nagyon várom már az edzőtábort, hogy végre egésznap napsütésben és végre kajakban edzhessünk” – mondta a harmincegyszeres világbajnok, aki már korábban elárulta magáról, hogy „napenergiával működik”, azaz a napsütés és a jó idő sokkal jobb teljesítményre serkenti őt edzésen, versenyen egyaránt.

Aki ismeri, tudja jól, hogy a szárazföldi tréningeket (futás, úszás, konditermi edzések) is szereti, de az igazi számára is a kajakos edzés. Mint mondta, más az ember komfortérzete a hajóban, ezért is várja már a vízre szállást.

„Úgy terveztük, hogy az edzőtábor előtt már itthon is lesznek vizes tréningek, de a jövő hétre sokkal hűvösebb csapadékosabb időt mondanak, így inkább nem kockáztatunk, nehogy valaki az edzőtáborra betegedjen le” – mondta a Honvéd klasszisa.

Tudja jól, hogy a kajakozás szempontjából el kell menni itthonról, hiszen itt csak hetek múlva lehet vizes edzéseket tartani, ugyanakkor az edzőtáborral elkezdődik megint az évnek az a része, amikor a különböző felkészülések és versenyek miatt roppant keveset lehet otthon és alhat a saját ágyában.

„Ez már a sokadik edzőtáborom lesz Sevillában, már 1996-ban is voltam ott, és azóta is többször zajlott ott a felkészülés ezen része” – mondta a csinos kajakos, szerényen elhallgatva, hogy 2002-ben a világbajnokságon három aranyérmet nyert a spanyol városban.

Az elmúlt években a női kajakosok Törökországban, Antalyában voltak, de Sevillában egészen más körülmények várnak rájuk. Amíg a török tengerparton szállodában laktak egy  Üdülőközpontban, addig Spanyolországban egy valódi épített edzőtáborban lesznek.

"Március 10-én utazunk, és elég sokan leszünk, hiszen rajtunk kívül jönnek férfi kajakosok, kenusok és evezősök is” – mondta Kovács.

Számára az év fő versenye az augusztusban megrendezésre kerülő duisburgi világbajnokság lesz. A német városról szép emlékei lehetnek, hiszen a 2007-es vb-ről két ezüstéremmel (K4 200 m, K4 500 m) és két aranyéremmel (K1 500 m, K1 1000 m) térhetett haza. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr925099631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása