MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta győztes képen szerepelt

2013.02.24. 14:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti.jpgKozák Danuta a téli felkészülés közepén tart, vízre az időjárás miatt még nem szállhat, de néha még úgy is történnek vele érdekes dolgok, hogy nem is tud róla. A női kajak négyes ugyanis olimpiai győzelme után, egy újabb értékes „diadalt” aratott.

Nic Bothmának, az EPA dél-afrikai fotóriporterének Immaculate Timing (Tökéletes időzítés) című képe, nyerte a Picture of The Year fotópályázat különdíját olimpiai akció kategóriában. A fotón a hatalmasat küzdő magyar négyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina) látható, amint a 2012-es londoni nyári olimpia egyik előfutamában versenyez Windsor közelében, a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán.

Danuta amióta az év elején Újpestre igazolt, az erőnléti edzéseket újpesti Oxygen Wellness sportközpontban tartja, párja, a korábbi kenus Somogyi Béla vezetésével. Az ötszörös világbajnok nagyon vigyáz a magánéletére, az egyik kereskedelmi csatornán azonban őszintén beszéltek kapcsolatukról.

Immár nyolc éve alkotnak párt, és tavaly tavasszal egy eljegyzéssel adtak nyomatékot annak, hogy hosszabb távra tervezik kapcsolatukat. Elárulták, a közös edzések ellenére nem nagyon ismerték egymást, az első randi egy moziba hívással kezdődött, amit Danuta „természetesen” visszautasított. Letisztázták, hogy ez nem egy igazi randi lesz, csak egy beszélgetéssel összekötött mozizás, beadta a derekát.

Ez annyira jól sikerült, hogy hamarosan hivatalosan is összekötik életüket, de mint Danuta elárulta, nem akar nagy lagzit, hiszen az élet más területein is távol állnak tőle a nagy felhajtással járó események. Ennek tudható be, hogy az olimpiai győzelmeit követően se szeretett nagyon szerepelni.

A népszerű sportolóról kiderült az is, gyermekkorában édesapja szerette volna elsősorban, hogy sportoljon, ő vitte le egy sportegyesülethez. A döntés jogát azonban meghagyta lányának. Danuta lustaságból, a közelebbi sporttelepet választotta (a kajaktelepet), és mint később kiderült ez a döntés az egész további életét befolyásolta.

Egyelőre az egész élete a kajakozás körül forog, de a későbbiekben szeretne növényekkel foglalkozni, ezért is végzett a Kertészeti Egyetemen kertészmérnökként, gyógynövény szakon. Még hosszú ideig szeretne sportolni, de idővel a legfontosabb szerepet az anyaság töltené be az életében. Szeretne férjével és gyermekeivel egy családi házban élni.

(fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr35101027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása