MOL csapat Kajak Blog

Edzője szerint Kovács Katalin még nyolc év múlva is válogatott lehet

2013.03.04. 15:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

1008kovacskatalin00021_nagy_jpg.JPGSzámos témája volt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) múlt csütörtöki sajtótájékoztatójának, hiszen a válogatott tagjai a hétvégén megkezdik a meleg égövi edzőtáborokat, pénteken alapszabály-módosító közgyűlésre kerül sor és a szövetség már gőzerővel készül a májusi, szegedi rendezésű Világkupa-versenyre.

Valamennyi szakág képviselőjét díjazták és az év edzőjének Csipes Ferencet választották meg. Ez nem véletlen, hiszen tanítványai az olimpián női kajak egyesben és négyesben is a legjobbnak bizonyultak.

Csipes sportolóként 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok, a férfi négyes tagjaként. Ezúttal arra kértük a népszerű szakembert, mondja el, mi jut eszébe elsőre Kovács Katalinról.

„Először az arca, de mint kajakosról számtalan dolog. Elsősorban a szenzációs eredményei, és az, hogy minden nap hogy áll neki az edzésnek, hogy száz százalékot akar nyújtani, mintha bizonyítania kellene, mintha soha semmit nem nyert volna” – mondta Csipes a háromszoros olimpiai bajnokról.

Véleménye szerint Kovács nagyon pozitív személyiség, most már minden teher le van véve a válláról, ennek ellenére rengeteget dolgozik, igazi példakép. Csipes szerint látszik, hogy Kovács még mindig nagyon-nagyon akar és ennek köszönhetően még az elkövetkezendő években is számos jelentős sikert érhet el.

„Én sem tudom, hogy meddig kajakozik még, de őt ismerve még 1-2, de akár 4-8 év is benne van. Ahogy Londonban az olimpián láttuk, az olasz Josefa Idem 48 évesen is döntős lett, és Kati sokkal, de sokkal tehetségesebb nála. Ha ő még 8 évig csinálni akarja, akkor 8 évig csinálni fogja, és bőven válogatott lesz” – mondta Kovácsról, a sportolóként nyolc világbajnoki címig jutó szakember.

Kovács 2009 óta készül Csipes irányításával, és ez idő alatt nyolc világbajnok és kilenc Európa-bajnoki címe mellé megszerezte harmadik olimpiai aranyát is. Csipes egyébként négyszer volt az év magyar kajakosa, 2011-ben – a szegedi kajak-kenu világbajnokság évében - pedig az év magyar edzője

Elmondta, az őszi nagy „elvándorlás” nagyban befolyásolja majd a hazai női kajakos életet, ennek ellenére bízik benne, hogy a szegedi Világkupán, illetve az augusztusi duisburgi Világbajnokságon lesz erős magyar egység, bár azt még nem tudta megmondani melyik számban lehetünk a legerősebbek.

„500 méteren mindig erősek vagyunk, hiába bukkan fel néha egy-egy német tehetség, és az olimpiai bajnok négyesből se ment el senki, ez pedig bizakodásra adhat okot” – mondta az idei évvel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr255116169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása