MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Motivált vagyok, de más, mint tavaly

2013.04.11. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta számára véget ért a négyhetes olaszországi edzőtáborozás. A január óta az Újpest egyesületét erősítő kétszeres olimpiai bajnok Olaszországban, pontosabban a Rómától nem messze lévő Sabaudiában készült az idei szezonra.

„Nagyon jól telt az elmúlt három hét, szerencsére az itthoninál jobb időben sikerült átvészelnem a márciusi hideg időket. Sajnos Olaszországban is sokszor esett az eső, de azért az itthoninál sokkal jobb időben készülhettünk” – mondta az ötszörös világbajnok.

Elárulta, a sok esőzés ellenére voltak jó napok is, amikor tükörsima vízen, ragyogó napsütésben tudtak edzeni. A rengeteg munka mellett természetesen volt idő egy kis kikapcsolódásra is.

„Sokfelé jártunk, de hiába terveztük, sajnos a Monte Circeo hegyre nem tudtunk eljutni. A hegyről az egész környéket be lehetett volna látni, de amikor rossz idő volt, nem volt értelme felmenni, mert a felhőktől nem láttunk volna, jó időben meg többnyire edzettünk” – mondta Danuta arról, mit szeretett volna még az edzőtáborozás ideje alatt.

Jelenleg Szegeden készül az idei első megmérettetésre, a májusi szegedi Világkupára. Ezen a tervek szerint az 500 egyes mellett 200 egyesben is ő képviseli a magyar színeket. Erről többek között Storcz Botond a válogatott szövetségi kapitánya is beszélt az elmúlt héten.

„Már korábban is gondoltam rá, hogy kipróbálom magam 200-on, de ehhez se lehet csak úgy odaállni, komoly munkát jelent erre is a felkészülés. Nem mindenkinek alkalmas rá az izomzata, hiszen ez egy nagyon gyors szám, egész más jellegű felkészülést igényel, ráadásul a fő számommal, az 500 egyessel is össze kell egyeztetni a rövidebb távot, de mindenkeppen ki szeretném próbálni magam benne, még ha ez egy hosszabb folyamat is lesz” – összegezte a felkészülés nehézségeit Danuta.

Elmondta, a tavasznak megfelelő a formája, ugyanakkor érzi, hogy elég sokat kihagyott az olimpia után. „Motivált vagyok, de azt is érzem, hogy egész más a hangulata az idei felkészülésnek, mint tavaly amikor olimpia volt, és arra készültem, hogy életem csúcsformájában legyek” – mondta a 25 esztendős klasszis.

Danutának a hazaérkezése után egy sportos meghívásnak is eleget kellett tennie, hiszen pénteken a szintén újpesti úszóval, Gyurta Dániellel az Újpest-Kaposvár NB1-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt köszöntötték őket.

Danuta elárulta, életében nem volt még futballmeccsen, csak a Manchester Unitedért rajongó párjával, Somogyi Bélával szokott néha meccset nézni. Danutát a meccs előtt a klub vezetői virággal köszöntötték, míg a szurkolók felállva tapsolták. 

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr985216653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása