MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin számára a hétfő reggelek a legnyomasztóbbak

2013.05.12. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_kozak_mti.jpgA hétvégén zajlik a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség által szervezett gyorsasági Világkupa, melyet a szegedi Maty-éren rendeznek. Kovács Katalin, a sportágban egyedüliként harmincegy világbajnoki címmel büszkélkedő kajakos klasszisa számára ez már a sokadik Világkupa, ennek ellenére ugyanolyan elszántan készül, mint korábban.

„Semmi különös nem volt a felkészülésünkben. Hétfő délelőtt költöztünk át Szolnokról Szegedre, és itt edzünk egész héten. Szombaton rendezik a női négyes előfutamát, vasárnap a döntőt. Addig edzünk, és edzésből megyünk a versenyekre” – mondta Kovács.

Külön ugyanis nem készültek a Világkupára, hiszen két hét múlva rendezik a szakág válogatóját, amely jóval fontosabb valamennyi versenyző számára, hiszen ezen lehet kvalifikálni a júniusi portugáliai Európa-bajnokságra és az augusztusi duisburgi világbajnokságra is.

A Világkupán a legnépesebb csapat ezúttal is a magyaroké, de többek között Oroszország, Lengyelország és Szerbia is sok versenyzővel érkezik Szegedre. A tavalyi olimpia magyar indulói Douchev-Janics Natasa kivételével egytől-egyik rajhoz állnak a Világkupán, de a rutinos versenyzőkön kívül ezúttal is tagja a válogatottnak sok fiatal tehetség.

„A hétfő reggelek eléggé nyomasztóak, de eltelik egy-két nap és sokkal jobb. Vannak kisebb hullámvölgyek a felkészülés során, de mindig kijövünk belőle” – mondta Kovács, miként viseli az elmúlt hetek monoton felkészülését.

„Különleges ez a Világkupa, hiszen valóban nagyon vegyes összetételű a válogatott. Nyilván egy ilyen verseny mást jelent a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnak és egészen más érzéseket ad a másik magyar csapathajóban lapátoló Csontos Csabának. Bízom benne, hogy sok-sok magyar részvevős A-döntőt szurkolhatunk végig, és fiataljaink, első Világkupás versenyzőink jó élményekkel zárják majd a háromnapos viadalt” - mondta a versennyel kapcsolatban Storcz Botond szövetségi kapitány.

Kovácsék a legutóbbi hétvégén nem edzettek, mint elmondta pihenéssel töltötte az elmúlt napokat. Kicsit furcsa számára, hogy ezúttal csak négyesben áll rajthoz, de ebben is megtalálta a pozitívumot, hiszen így tudja nézni a többi magyar versenyét.

„Kíváncsian várom, hogy mennek a csajok egyesben, vagy a fiatalok csapathajóban. Mi a tervek szerint szerdán megyünk először együtt az olimpiai bajnok négyessel, ezt is nagyon várom már, jó lesz újra együtt versenyezni”.

A Világkupa után Szolnokon folytatják a felkészülést, a válogatóra, melyen mindenkinek egyesben kell bizonyítani, és az ott elért eredmények alapján állítják össze a csapathajókat a nyáron esedékes két világversenyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr525296526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása