MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta szívesen töltené álomnyaralását egy trópusi szigeten

2013.07.05. 14:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

  • kozak_600_mti.jpgKozák Danuta egy arany-, és egy ezüstérmet szerzett a június közepén portugáliai Montemor-o-Velhóban megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon. Mindezt egy komolyabb, torokfájással „dúsított”, megfázás kellős közepén. Az Újpest klasszia a felkészüléssel azóta sem állt le, hiszen közeleg az idény fő versenye, a nyár végi világbajnokság. 

Azóta sikerült kikúrálnia magát, teljesen meggyógyult, így a jövő héten kezdődhet az igazi kemény munka a második hazai válogatóra és az augusztus végén esedékes duisburgi világbajnokságra.

Mivel a nyarat körbeöleli az Eb és a vb, így nyaralásról szó sem lehet számára, így adja magát a kérdés, vajon mikor pótolja be. „Tervezek egy pótnyaralást ősszel, de egyenlőre még nem tudom hová, vagy pontosan mikor. Rugalmas vagyok ilyen téren, az is lehet, hogy kimegyek a bátyámhoz Lengyelországba és meglátogatom a családját” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Danuta elárulta, egy-egy versenyen (pl. legutóbb az Eb-n) sajnos nagyon keveset lát az adott országból, városból, éppen ezért, van pár hely, ahová szívesen visszamenne még körülnézni.

„A legszebb hely ahol valaha is versenyeztem az emlékeim szerint talán az első ifi vb-n Japánban volt. Az hatalmas élmény volt, oda nagyon visszavágyok, de a 2009-es kanadai vb is nagyon szép helyen volt”.

Dartmouth valóban gyönyörű hely, de Danutának valószínűleg az is szerepet játszik a hely szépségében, hogy ott szerezte meg élete első két felnőtt világbajnoki címét. K-2 500 méteren Szabó Gabriellával, míg négyesben Benedek Dalmával, Kovács Katalinnal és Janics Natasával lettek elsők.

A londoni olimpia legeredményesebb magyar versenyzője azt is elárulta, álmai nyaralása között első helyen szerepel Új-Zéland és Ausztrália, ahová szívesen eljutna, de az apró trópusi szigetek is nagyon vonzzák őt.

Jelenleg a válogató, majd a vb miatt rengeteget munka vár rá, és bár elismerte, hogy nagyon szeret aludni, emellett a „klasszikus” kikapcsolódást részesíti előnyben. „Ha kikapcsolódásra vágyom, olvasok, zenét hallgatok, moziba járok. Ha nem vagyok fáradt, akkor pedig egy kis könnyebb séta remekül ki tud kapcsolni” – mondta az Újpest csinos klasszisa.

Danuta számára a legközelebbi erőpróba a hazai válogató lesz, melyen bebiztosíthatja helyét a világbajnokságra. Ha a tavalyi évet vesszük alapul, amikor is ezüstérmes lett a zágrábi Eb-n, majd két olimpiai arannyal jött haza Londonból, nincs is miért izgulnunk a duisburgi világbajnokság előtt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr865391894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása