MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Egyelőre még nem gondolok érmekre

2013.07.14. 12:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgJúlius harmadik hétvégéjén, Szegeden rendezik az idei második válogatót, amely arról lesz hivatott dönteni, hogy kik és milyen számban szerepelnek az augusztus végén esedékes duisburgi világbajnokságon. Kozák Danuta a májusi válogatón magabiztosan nyerte az 500 egyest, de azért ellenfelekben a másodikon sem lesz hiány.

A magyar válogatási szabályok szigorúak, idén például nem veszik figyelembe az Eb-szereplést. Így ahol nem ugyanaz nyer, mint az első válogatón, ott szétlövés lesz. A mostani válogató a csapathajók összetételén is változtathat az egyes eredményeinek tükrében.

Kozák Danuta a májusi válogatón olimpiai bajnokhoz méltó teljesítménnyel nyerte a nők klasszikus számát, az 500 méter egyest. Danuta a júniusi Európa-bajnokságra kisebb betegséggel utazott, így ott ezüstérmet szerzett a szerb színekben induló Benedek Dalma mögött.

„Szerencsére az Eb utáni betegségből már rég kigyógyultam, azóta szerencsére nem sikerült semmi újat összeszednem, jól vagyok és egészséges, most elsősorban a jövő héten válogató versenyre koncentrálok” – mondta az ötszörös világbajnok kajakos.

Danuta soha nem panaszkodott a munka mennyiségére vagy a körülményekre, azonban kíváncsiak voltunk, miként bírja edzéseken az elmúlt napok kánikuláját.

„Ez az időjárás egész tűrhető a vízparton, persze csak akkor, ha van egy kis szél, de szerencsére ebből mostanában nem volt hiány. Az ennél melegebb időjárást amúgy már én sem szeretem” – mondta a londoni olimpia egyetlen magyar „duplázója”.

Elárulta, mostani felkészülésében vannak új elemek, ennél jobban azonban nem akart belemenni a szakmai részbe. Bízik benne, hogy a világbajnokságon majd mindenki meglátja az elért eredményén az elvégzett munkát.

Eddigi hihetetlenül eredményes pályafutása ellenére neki is mindennap le kell eveznie a megadott kilométereket, így nem meglepő, hogy számára is eljöhetnek olyan pillanatok, amikor „elege van a kajakból”.

"Ilyenkor általában idegesebb vagyok az átlagnál, és egy kicsit harapósabb hangulatom van, mint szokott lenni. Ilyenkor elsősorban megpróbálok kikapcsolódni és nem a kajakra gondolni” – mondta az újpesti klasszis.

„Egyelőre még nincs meg, hogy miben indulok a Világbajnokságon, de a jövő héten az is kiderül, hogy milyen számban/számokban állhatok majd rajthoz. Így egyelőre nem gondolok érmekre és helyezésekre, csak arra, hogy jól sikerüljön, amit elterveztem” – mondta Danuta.

Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy tavaly az Európa-bajnokságon szerzett ezüstérem után olimpiai bajnok lett. Az Eb-ezüst idén már megvan. 

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr855403863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása