MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Tetszik ez a mostani időszak

2013.11.24. 12:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

1008kovacskatalin00022_nagy_jpg.JPGKovács Katalin is elkezdte a felkészülést a következő idényre, de mint korábban többször is elmondta az idei évben kicsit hosszabbra nyújtja a versenyidőszak utáni pihenését, így jelenleg még nem edz olyan intenzitással, mint korábban szokott az év, ezen szakaszában. Ennek megfelelően hét közben is belefér egy kis kikapcsolódás számára.

Így nem meglepő, hogy hétfő este ő is ott volt a Művészetek Palotájában Rúzsa Magdi évzáró koncertjén. Mint elmondta, korábban is szerette a Megasztár című tehetségkutató műsor harmadik szériájának győztesét, de a koncert után még jobban odavan érte.

„Nagyon tetszett a koncert, nagyon szép volt, jó volt. Egyébként is szeretek koncertre járni, hiszen a legtöbb koncerten az előadó gondolatokat is mond a dalhoz, így meg lehet tudni, mi ihlette, hogyan született egy dal. Ennek tudatában pedig más értelmet kap, és az ember is más megközelítésből hallgatja a dalokat” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

A csinos kajakos elmondta, több olyan dal is volt az este folyamán, melyektől meghatódott. „Nem sírtam, de több dalnál is előfordult, hogy elindult az érzés, amelynek sokszor sírás a vége. Most azonban vissza tudtam fojtani magamba ezt” – mondta Kovács, akit egyébként legtöbbször mosolyogni láthatunk, talán csak a dobogó legfelső fokán szokott néha elérzékenyülni.

A harmincegyszeres világbajnok elmondta, szereti a populáris zenét, amolyan mindenevő, a rádióban is mindent meghallgat, ugyanakkor az elvont zenékért nincs oda. Természetesen a kikapcsolódás mellett a munkát sem hanyagolja el.

„Nagyon jó kis edzéseken veszek részt, tetszik ez a mostani időszak. Elismerem, kicsit nagyobb hangsúly van most a pihenésen, de ezt így is terveztem. Amikor vége volt az idei szezonnak, azt hittem nem fog hiányozni a mozgás, de nem volt meg a napi ritmusom. Ennek köszönhetően nem találtam a helyem, ami nagyon rossz érzés volt” – mondta Kovács.

Saját bevallása szerint jelenleg úgy alakul az élete, ahogy elképzelte. Edzőjével Csipes Ferenccel megbeszéltek mindent, hogyan képzelik a jövőt. Kovács nagyon örül, hogy edzője ebben abszolút partner, és támogatja a mostani „lightosabb” felkészítésben.

Ugyanakkor Kovács profizmusát és a kajak iránti „szerelmét” ismerve biztosak lehetünk benne, hamarosan ismét teljes erőbedobással folytatja az edzéseket, hiszen komoly tervei vannak még sportágában.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr155653140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása