MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Jó érzés volt viszontlátni magamat a címlapon

2013.12.01. 08:48 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgAz idén már 26. alkalommal jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában az év jelentős eseményeit, történéseit felelevenítő sportévkönyv, a Sport 2013. A mű hétfői bemutatóján természetesen megjelent a címlapon is látható Kozák Danuta is. Danutáról az a kép látható, amikor világbajnoki címe után örömittasan csapott a levegőbe.

A szerkesztők a címlappal – melyen Kozák és Gyurta Dániel fotója látható - visszautalnak Londonra, ugyanakkor az idei sikereket is idézi.  Az olimpiai és világbajnok kajakos elárulta, hogy az évkönyvekben először a kajakos cikkeket olvassa el, majd az úszás, vízilabda és az atlétika érdekli.

"A kétkedőket megcáfolta az élet, a magyar sportolók szenzációsan szerepeltek a világversenyeken, így ismét nehéz lesz megválasztani az év sportolóját, az év legjobbjait" - mondta Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„Érdekes volt a könyvátadó, furcsa, ugyanakkor jó érzés volt életemben először viszontlátni magamat a címlapon. Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, az pedig külön öröm számomra, hogy egy másik újpesti sportolóval, Gyurta Danival vagyok rajta” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok

Elárulta, váratlanul érte a felkérés, ugyanakkor nem zavarja, és jó érzésnek tartja, hogy kajakosként a címlapra kerülhetett. „Csak kevesen tudják, hogy mennyi és milyen sok munka van mögötte. Jó érzés ez az elismerés, úgy gondolom az elmúlt időszak döntéseinek visszaigazolása, a munkám elismerése”.

Danuta az ünnepélyes könyvbemutató mellett természetesen edz, készül a jövő évi feladatokra. A téli alapozás időszakában azonban „csak” futásból, kondiból és úszásból áll.

„Ilyenkor jövök rá, hogy hiába mondják sokan, hogy a kajakozás monoton, sokkal jobban szeretem, mint ezeket a „kiegészítő” sportokat. Kipróbálunk rengeteg újítást és a tavalyihoz képest hamarabb kezdtük el a felkészülést, plusz idén nem hagytunk ki 3 hónapot, így könnyebb volt visszarázódni a munkába is” – mondta a nyolcszoros világbajnok.

Danuta elárulta, idén azért is könnyebb a felkészülése, mert nem a klubváltás körül járnak a gondolatai, kizárólag a munkára koncentrálhat. Arra a munkára, melyet párja Somogyi Béla irányít, akit Danuta bevallása szerint nem lehet „megvesztegetni”. „Tudja, mennyire vagyok terhelt, illetve terhelhető. Ha valami nagyon fáj, akkor azt az izomcsoportot nem terheljük, minden apró részletre figyel.

Az idén három világbajnoki címet gyűjtő Danuta a múlt héten az Év legjobb női kajakosának járó díjat is átvehette az MKKSZ gálavacsoráján. Ugyanakkor elmondta, örül az ilyen elismeréseknek, de versenyeket akar nyerni, érmeket akar szerezni nem díjakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr985669626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása