MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta a repülőtér kifutópályáján is bizonyított

2013.10.06. 11:29 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgBezárása óta először, újra élettel telt meg az elmúlt szombaton a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es terminálja. A világon is egyedülálló futóversenyt rendeztek, ugyanis egy működő légikikötő kifutópályáján tartottak jótékonysági félmaratont, a Runway Runt, melyen Kozák Danuta is részt vett.

A versenyen civilek és ismert emberek, mintegy 250-en futottak jótékonysági félmaratont a 3 kilométeres pályán. A futással a Budapest Airport, a Nike és a Wizz Air a rászoruló egyetemisták sportolási lehetőségét teremti meg a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

A repülőtéren a versenyzők a különlegesen védett helyszín miatt ugyanolyan szigorú biztonsági ellenőrzésen estek át, mint a repülőjáratok utasai. A verseny a kötelező bemelegítés után végül 10.30-kor rajtolt el és ez első befutó egy és egynegyed óra után szakította át a célszalagot.

A K4 elnevezésű csapatban több olimpiai bajnoki cím szerepelt, mint bármelyik másik együttesben. A Kozák Danutát és Kammerer Zoltánt is felvonultató csapat összesen 5 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetett. (Egyelőre még 3-2 Kammerer javára.)

„Ez egy jótékonysági futóverseny volt, ahova az egyik szponzorom hívott, a Nike Futóklub tagjaként és én szívesen tettem eleget a felkérésnek. Nagyon jó kezdeményezés volt ez a cégektől, hiszen sportolni vágyóknak segítettek. Ezen kívül pedig nagyszerű élmény volt repülőtéri kifutópályán versenyt futni” – mondta Danuta arról, miért volt "szüksége" a plusz munkára a pihenőidődben.

Elárulta, amíg jól eső futásról van szó, kifejezetten szeret futni, viszont amikor már „meg kell halni”, akkor már nem mindig annyira.

„Jótékonysági felkérést csak akkor szoktam visszautasítani, ha nem fér bele az időmbe. De azok állnak legközelebb hozzám, amik közel állnak a sporthoz, gyerekekhez” – mondta azzal kapcsolatban, milyen jótékonysági felkéréseket szokott elfogadni és mi alapján szelektálja ezeket a felkéréseket.

Danuta úgy érzi a tavalyi évhez képest idén is tökéletes esztendőt zárt, hiszen három világbajnoki arannyal tért haza a duisburgi világbajnokságról. Ugyanakkor – mivel önmagával szemben is maximalista - mindig talál olyat, amit szeretne a jövőben jobban csinálni.

Az Újpest klasszisa elárulta egy „bűnét” is, miszerint az elmúlt időben kevesebbet süt-főz a konyhában, holott korábban ez mindig kikapcsolta. „Valamiért ez a hobbim egyre inkább hátérbe szorul, most már mondhatni kifejezetten ritkán főzök. Egyszerűbb gyorsan elkészíthető ételeket csinálok, ha időm engedi” – mondta Danuta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr835553306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása