MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin a „világ legszebb táján” készül a szezonra

2011.02.21. 18:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin a hétvége óta Törökországban készül az idei szezonra. A népszerű kajakos számára nem ismeretlen a hely, hiszen már tavaly is a törökországi edzőtáborban készült. A hazai hideg és szárazföldi edzések után, most végre előkerülhetnek a kajakok és a lapátok is. De pontosan hol is vannak Kovácsék?

Antalya – melyet többen is a török riviéra fővárosaként emlegetnek - a Földközi-tenger egyik öblének partján fekszik, Antalya tartomány székhelye. A várost gyűrűként öleli körül a Toros-hegység, amelynek a város remek éghajlatát is köszönheti, hiszen az általa körbezárt síkságon megreked a tenger felől érkező levegő.

Bár a kajakosok nem pihenni érkeztek a török városba, szubtrópusi éghajlatának köszönhetően enyhe tele és forró nyara miatt szinte egész évben alkalmas a pihenésre. Ehhez jön, hogy átlagban az év 365 napjából 300-ban süt a nap.

Antalya tengerparti területén szinte soha nem esik hó, a környező hegyekben viszont akár síelni is lehet. A hőmérséklet csak ritkán esik 10 °C alá, így az enyhe tél-végi időszakban egyszerre lehet síelni a hegyekben és fürdőzni a kristálytiszta tengerben.

A város nevét övező legenda szerint Krisztus előtt az első században II. Attalosz pergamoni király elrendelte, hogy találják meg a világ legszebb táját a számára: a földi paradicsomot. Miután emberei rábukkantak a helyre, Attalosz király várost építtetett és az Attaleia nevet adta neki, mely később Adalia-ra, majd Antalya-ra módosult.

Antalya rohamosan fejlődik, sorra nyílnak a legújabb, legmodernebb szállodák, lakások, de az óvárosban még mindig láthatóak a bizánci, római és szeldzsuk építészet és kultúra alapjai. A város legközkedveltebb része a Kaleici, melynek szűk macskaköves utcái, és a történelmi török és görög házai a múltat idézik.

A város elsősorban a turistákra specializálódott, hiszen Európa szinte minden pontjáról jönnek ide a pihenni vágyók. A rengeteg étterem és kávézó mellett, gazdag éjszakai élet jellemzi Antalyát, számos szórakozóhely között lehet válogathatni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr342677684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása