MOL csapat Kajak Blog

Melyik számot áldozza fel Kovács Katalin?

2011.04.01. 10:34 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Amint arról mi is beszámoltunk, a három szoros olimpiai bajnok Janics Natasa anyai örömök elé néz, így kihagyja az augusztus 17. és 21. között megrendezésre kerülő szegedi MOL olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot. A vb- nem mellékesen olimpiai kvalifikációs verseny is.

A jelenleg Törökországban edzőtáborozó Kovács Katalin korábban úgy fogalmazott, hogy őt nem befolyásolja különösebben Janics állapota, hiszen a vb-n való részvételt úgy is egyesben kell kiharcolnia.

Azonban Janics hiánya így is kérdések sokaságát veti fel, hiszen alapember volt az elmúlt öt világbajnokságon háromszor is diadalmaskodó női kajak négyesben. (Janics mellett csak Kovács Katalin volt az, aki mindhárom vb-elsőségben szerepet játszott.)

Storcz Botond szövetségi kapitány a szövetség hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, a legfontosabb szempont, hogy hat olimpiai kvótát szerezzünk ezen a világbajnokságon. Éppen ezért ennek függvényében kell összeállítani az egységeket.

Azonban a csapathajók összeállításánál sok függhet attól, hogy kik szerepelnek az egyes számokban. Az egyes és páros duplázás az idén sem engedélyezett, de Storcz az időrend ismeretében úgy döntött, aki párost megy, helyet kaphat a négyesben is.

K-1 500 méteren minden bizonnyal Kovács Katalin, Benedek Dalma és Kozák Danuta vív majd hatalmas csatát, de a fentiek miatt, elképzelhető, hogy valamelyikük a páros szereplés miatt lemond az egyesről.

Az évek óta verhetetlen Kovács-Janics páros ideiglenes felbomlásával K-2 500 méteren Kozák Danuta és Szabó Gabriella lehet a befutó, de nem elképzelhetetlen, hogy Kovács egy új társsal versenybe száll az indulásért. (Így persze le kell mondania az egyesről.)

A négyesbe az egyes eredmények alapján lehet helyet szerezni, így ott egy teljesen új összeállítású csapat is létrejöhet. Itt szerepet kaphat kovács mellett Benedek Dalma, Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Csipes Tamara is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr62790614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása