MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalint lelkileg viseli meg leginkább a sérülése

2011.11.03. 15:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin két hete azzal a nem túl szívderítő hírrel került a lapok címoldalára, hogy a balatoni edzőtáborban kerékpár balesetet szenvedett. Szerencsére a nagy esésnek nem lettek komolyabb következményei, de az orvosok akkor azt mondták, legalább három hétig nem használhatta a kezét, ami egy kajakosnál komoly érvágásnak számít. 

Sajnos azonban a harmincegyszeres világbajnok keze még most sem tökéletes, így nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni. Ez saját bevallása szerint leginkább lelkileg viseli meg, hiszen az évek folyamán hozzászokott, hogy csapatban készülnek, most pedig makacs sérülése miatt a többiektől külön kell készülnie. 

„Nem gyógyul olyan gyorsan, ahogy szeretném, így a vizes edzéseket egyelőre még hanyagolnom kell. Pedig ebben a szép időben szívesen kajakoznék, hiszen rég volt arra példa, hogy október végén ilyen jó idő legyen, és még vízen lehet edzeni” – mondta Kovács. 

Így amíg a többiek a vízen róják a kilométereket, a kétszeres olimpiai bajnoknak marad a szárazföldi edzés, ami jelenleg futásból és konditermi „önsanyargatásból” áll. A kétszeres olimpiai bajnok bevallotta nem is a keze, sokkal inkább a „szíve fáj”, hogy nem lehet a többiekkel. (emellett a futás sokkal unalmasabb is, mint a vizes edzések.) 

„Sose edzettem egyedül, ezért leginkább lelkileg zavar az egész. Attól nem tartok, hogy nagyon lemaradok tőlük, hiszen az erőm meglesz, és az a munka, amit most végeznek, szerintem behozható” – mondta a népszerű sportoló. 

Kovács abban bízik, hogy amilyen gyorsan leépül egy izom - amit esetleg most nem mozgat meg annyira -, az ugyanannyi idő alatt fel is épül. Ennek köszönhetően pedig a sérülése nem befolyásolja nagyban a jövő évi felkészülését. 

Mint ismert Kovács idén három Európa-bajnoki és két világbajnoki címet szerzett, majd egy remek nyaralás után kezdte el a felkészülést a jövő évi szezonra. A balatoni edzőtáborban azonban egy Balatonalmádi-Tihany kerékpártúra során az egyik kanyarba túl gyorsan érkezett, és elesett, minek következtében ráesett a kezére, de a teste többi részét is alaposan beütötte.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr943348437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása