MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin nem a szépségével akar elismerést szerezni

2012.01.12. 14:41 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin számára sportszakmai szempontból kiválóan alakult a 2011-es év. A belgrádi Európa-bajnokságon három aranyérmet szerzett, míg a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon kétszer hallgathatta a dobogó tetejéről a Himnuszt. (Nem mellékesen ez volt a 30. illetve a 31. világbajnoki aranyérme, ennyi senkinek semmilyen sportágban nincsen.)

Ugyanakkor az év második fele nem sikerült már ilyen jól. Szeptemberben a női válogatott balatoni edzőtáborában egy kerékpártúrán hatalmasat esett, és saját bevallása szerint is csúnyán összetörte magát.

A legjobban a könyöke sérült meg, ezért hosszú ideig nem is tudott teljes értékű edzésmunkát végezni. Az orvosok türelemre intették, de aki ismeri, tudja jól, soha nem szokott ellógni az edzések elől, így nagyon zavarta a tétlenség. Futni ugyan futhatott, de mindenki számára nyilvánvaló, nem ugyanaz egyedül róni a köröket, mint a többiekkel együtt hajóban edzeni.

„Az orvosok azt mondták, január elsejével már teljes értékű munkát tudok végezni. Teljes mértékben igazuk lett. Nagyon nehezen bírtam ki, és nagyon vártam már azt a pillanatot” – mondta Kovács, aki ötödik olimpiájára készül.

Mint elmondta, jelenleg is jár még gyógytornára, de a fekve nyomás kivételével minden gyakorlatot száz százalékosan tud végezni.

„A konditermi edzéseknél – főleg a nagy súlyokkal történő erősítéseknél - még érzem kicsit a kezemet, de az orvosok szerint ez teljesen normális. Azt mondták, ahhoz képest, ahogy kinézett az esés után, így is nagyon gyorsan meggyógyult” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Gyógyulását „segíthette”, hogy sérülése ellenére is van olyan verseny, amelyben esélyesként indult és meg is nyerheti. Az Év sportolója 2011 szavazás keretén belül szavazhatnak az olvasók a legszebb sportolónőre is. Ebben a versenyben a csinos kajakos a kezdetektől fogva az élmezőnyben található. (Kedd délelőtt állás szerint vezet!)

„Örülök, hogy ott lehetek a legcsinosabb sportolónők között, de szerintem ez minden nőnek jólesne egy ilyen elismerés. Ugyanakkor be kell vallanom, figyelemmel követem a szavazást, de nem tulajdonítok nagy hangsúlyt egy ilyen versenynek. Úgy gondolom, nekem nem az ilyen versenyeken, sokkal inkább a pályán kell bizonyítanom” – mondta a profik őszinteségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr323537126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása