MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Egyesben a vízen nincsen barátság

2012.05.18. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hetekben Kozák Danuta Szolnokon készült a május végi olimpiai válogatóra. Az ötszörös világbajnok kajakos elmondta, ahogy közeledik a verseny időpontja, egyre izgatottabb, megvan benne az egészséges versenydrukk.

„Ha nem is izgulok, de egyre jobban várom a versenyt. Szerdán már leutaztunk Szegedre, ahol már csak pihenés, illetve a versenyre történő „ráhegyezés” a program” – mondta a csinos kajakos.

Kozák egyébként a női kajakosok első előfutamában indul az 5-ös pályán, míg a mellette lévő 4-esen „állandó” páros partnere Szabó Gabriella lapátol majd. Talán nem sértjük meg vele a többi versenyzőt, ha azt mondjuk az első helynek kettejük között kel eldőlnie.

„Egyesben a vízen nincsen barátság. Hiába versenyzünk együtt hosszú évek óta, ezúttal ellenfelek vagyunk. Persze a célba érés után azonnal megnézem milyen időt ment Gabi és hányadik lett – remélhetőleg mögöttem” – mondta félig nevetve Danuta.

A szegedi 1. Olimpiai Válogató és Ifjúsági Tájékoztató versenyt 766 nevező részvételével rendezik meg. Már pénteken délután is lesznek döntők olimpiai számokban, férfi C-1 és K-1 1000 méteren, valamint sokak által legjobban várt számban, női K-1 500-on.

A női kajakosoknál pénteken 10 órakor az előfutamokat, 11.15-kor a középfutamokat, míg 16 órakor már a döntőt rendezik.  A jelenlegi lebonyolítási terv alapján a hazai válogató első két helyezettje utazhat a duisburgi Világkupára. Ha ugyanaz végez előrébb a Vk-n, mint Szegeden, ő indulhat Londonban, egyesben. Ha a szegedi második nyer Németországban, akkor egy harmadik versenyen, Szegeden „szétlövéssel” döntenek.

„Jó formában érzem magam, és most már az eget is látni szegeden, ami jó jel. Nem titkolom ugyanis, hogy én „napelemmel működöm”, azaz jobban szeretek napos időben versenyezni, mint szeles, borús időben” – mondta a tavalyi év során az Örökös bajnokok közé is beválasztott klasszis.

Danuta édesapja – aki szintén versenyszerűen kajakozott fiatalabb korában – csak annyit mondott lányénak, nyomja nagyon, akkor nagy baj nem érheti.

Danuta elmondta, hogy edzőjük Csipes Ferenc számára nem okozott különösebb problémát, hogy egyszerre négy esélyes versenyzőt (Kozák és Szabó mellett Kovács Katalint és Csipes Tamarát) kellett felkészítenie a fontos versenyre.

„Feri sosem az a lélekápoló edző volt, azt vallja, a jó versenyző megoldja maga a lelki gondjait. A szakmai részét teljes mértékben megoldja, de a lelki dolgokat meghagyja nekünk. Régebben volt olyan edzőm, aki sokat foglalkozott a lelkemmel is, de most szerencsére ott a párom, aki foglalkozik a lelkemmel, ha valami gondom van” – engedett bepillantást a lelki felkészülésébe az olimpiai ezüstérmes kajakos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr484522919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása