MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Londonra tudatosan készültem

2012.07.11. 14:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta élete második olimpiájára készül. Pekingben „csak” a négyes tagjaként, míg most Londonban a négyes mellett a legjelentősebbnek tartott női számban az 500 méteres egyesben is ő képviseli Magyarországot.

Jelenleg Szolnokon készül a keret többi tagjával és csak az olimpia közepén, augusztus 4-én repül az angol fővárosba. Mint korábban elmondta, jelenleg egy úton halad, melynek a zágrábi Európa-bajnokság csak egy állomása volt és London a vége.

„London annyiban más lesz a pekingi olimpiához képest, hogy most sokkal tudatosabban készültem az egészre. 2008-ban mindössze második éve voltam a felnőttek között, szinte még szoktam csak a felnőtt versenyek hangulatát” – mondta Danuta arról, mennyivel másabb az idei felkészülése a négy évvel korábbihoz képest.

Elismerte, Peking előtt szinte rácsodálkozott mindenre, míg az idei játékokra már konkrétan Pekingből hazafelé elkezdett készülni. „Szellemileg nem voltam még annyira ott. Londonra sokkal inkább tudatosabb lett a felkészülésem. Ez talán annak is köszönhető, hogy amikor jöttünk Pekingből hazafelé, már akkor London lebegett előttem, hogy az akkori eredményemnél jobb eredményt érjek majd el”

Danuta elmondta, nagyon örül, hogy ő indulhat egyesben, és bár vannak, akik féltik őt a nagy tehertől, őt inkább doppingolja, hogy övé a szakák „királyszáma”.  

A tavalyi tesztversenyen sok mindent megtudtak a pályáról és a körülményekről, és bár szinte mindennel elégedettek voltak, az ötszörös világbajnok bízik benne, javítottak a körülményeken.

„Elsősorban a konyha gyorsaságára gondolok. Többször előfordult, hogy hét órára kértük a reggelit és még háromnegyed nyolckor se kezdték el kirámolni. Az ételek minősége se volt túl felemelő, de nem is a gasztronómiai élvezetek miatt utazunk Londonba” – mondta Danuta, akinek érdemes adni a véleményére, hiszen a konyhában is legalább olyan otthonosan mozog, mint a kajak pályán.

Ugyanakkor elég aggasztónak találja, hogy Londonban szinte „állandósult” a 15 fok körüli hőmérséklet és az eső, ami jelentősen befolyásolhatja majd a verseny kimenetelét. Danuta ugyanakkor bízik magában, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy nincs semmilyen kabalája. Ugyanis nem szeretné magát kabalákhoz kötni, így ha vannak is a versenyek előtt bevett szokásai, azokat nem tekinti kabalának, mert csak az elvégzett munkában és annak eredményében hisz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr744643504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása