MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Már készülök rá, hogy fájni fog mindenem

2012.10.07. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_kozak_mti.jpgKozák Danuta az elmúlt héten elmondta, az olimpia óta alig volt ideje pihenni annyi megkeresése volt, hogy még betegsége alatt is fotózni és interjúvolni akarták. Ez valahol természetes, hiszen a londoni olimpiáról kétszeres olimpiai bajnokként tért haza. (Egyedüliként a magyar küldöttségből.)

A múlt héten azonban olyan felkérést kapott a Honvéd 25 éves klasszisa, melyet örömmel fogadott el. Az olimpiai bajnok női kajak négyes két másik tagjával – Kovács Katalinnal és Szabó Gabriellával – a G4S cég meghívásának eleget téve Athénban töltöttek három napot.

A cég régebb óta támogatója a kajakosoknak, és ezzel a meghívással próbálta megköszönni az idei kiemelkedő olimpiai szereplést. Természetesen a négyes negyedik tagját is szívesen látták volna, de Fazekas-Zur Krisztina az Egyesült Államokban él, így nem tudott eljönni a rövidke vakációra.

„Nagyon szép helyen voltunk, egy minden igényt kielégítő szállodában laktunk, nagyon finomakat ettünk, szóval minden tökéletes volt” – mondta az ötszörös világbajnok, akit a többiekkel együtt bemutattak a cég vezetésének, akik természetesen gratuláltak londoni teljesítményükhöz. .

Amikor arról kérdeztük, mi volt a legnagyobb élménye a három napban, nevetve csak annyit mondott, amikor „állandó” páros társát Szabó Gabit beborította a vízbe. „A nyílt vízen kipróbáltuk a tengeri kajakozást, Gabi a párjával volt, én meg úgy gondoltam beborítom őket. Jól sikerült” – mondta nevetve Kozák.

Természetesen az elmúlt időben országot váltó kajakosokról is megvan a véleménye, de mint elmondta, megérti őket, de nem szeretne véleményt formálni az ügyről.

Danuta egyébként amióta hazajött számos kitüntetést kapott, így többek között megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést, Hende Csaba honvédelmi miniszter is kitüntette, és megjutalmazta Tarlós István főpolgármester is. A legújabb elismeréseként ezen a héten négy másik budapesti kötődésű sportolóval - Berki Krisztián tornász, Gyurta Dániel úszó, Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnokokkal - egyetemben budapesti díszpolgári címet kapott.

„Mostantól próbálok nem mindent elvállalni, hiszen október 15-én találkozunk először Csipes Ferenccel az edzőnkkel és elkezdődnek az edzések. Már készülök rá lelkileg, hogy az első időben fájni fog mindenem” – mondta Danuta.

Jövőbeni terveiről elárulta, idővel szeretné magát kipróbálni 200 méteren is, de jelenleg csak a jövő évi világ-, illetve Európa-bajnokság foglalkoztatja, ezeken szeretne minél jobb eredményt elérni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr254824131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása