MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin még jobban megismerné Magyarországot

2013.02.11. 12:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin.JPGKovács Katalin a téli felkészülés kellős közepén van, de mint elmondta, ebben is megtalálja a szépséget. A februárt még itthon tölti, majd márciusban Sevillába utazik meleg égövi edzőtáborba. Ez azonban nem meglepő, hiszen minden évben mintegy három hetet töltenek külföldön, az elmúlt két évben Törökország, idén pedig Spanyolország az úti cél.

„Sok helyen megfordultam már a kajakozás kapcsán és tudom, hogy nagy ajándéka az életnek, hogy a sportnak köszönhetően ennyi helyen járhattam. Azonban az is biztos, hogy egészen más külföldön lenni edzőtáborban és egészen más elutazni a kedvessel vagy kirándulni a családdal” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

A londoni olimpián négyesben aranyérmet nyerő klasszis járt már Afrikában, Ázsiában és Amerikában is, de ennek ellenére is úgy véli keveset látott a világból, hiszen az edzőtáborok alatt nem sok lehetőségük volt közelebbről megismerni az adott országot, térséget.

„Régebben sokat jártunk itthon kirándulni, sokszor előfordult, hogy egyszerűen csak ráböktünk a térképre és úgy indultunk el felfedezni egy-egy szép helyet Magyarországon. Sokan nem is tudják, hogy milyen sok csodálatos hely van itthon. Nemrég Etyek közelében autóztunk és volt egy két kilométeres útszakasz, melyet szinte beborítottak a platánfák és csodálatos volt” – mondta legutóbbi élményéről a harmincegyszeres világbajnok.

A közeljövőben nem is vágyik külföldre, elsősorban itthon akar túrázni, kirándulgatni, még jobban megismerni az ország olyan részeit ahol még nem járt. Külföldön jelenleg nincs is olyan hely, ahova jelenleg nagyon vágyna, és azt is elárulta, bármilyen hihetetlen, de nem szeret sokat utazni.

„Amikor meleg égövi edzőtáborba mentünk és megtudtam, hogy 24 órás repülőút vár rám - rövid megszakítással kétszer 12 óra - már hetekkel korábban remegett a gyomrom. Egyszerűen nem szeretek hosszabb ideig egy helyben a fenekemen ülni, és nem csak repülőn még autóban, vagy itthon sem.”

Elárulta, ha fodrászhoz megy, még ott sem szeret nagyon üldögélni, egy gyors vágás és már megy is tovább. Mint elmondta, nem az a típus, aki órákat üldögél a szépségszalonban, szeret mindig mozgásban lenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr115073559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása