MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin élvezi a felkészülést és kíváncsian várja a válogatót

2013.04.14. 12:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegA háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin az elmúlt hét végén jött haza Sevillából, ahol három hétig meleg égövi edzőtáborban volt, majd pár nap otthonlét után, máris Dunavarsányba utazott, ahol folytatja a felkészülést az idei szezonra.

A roppant népszerű sportoló sokadik felkészülése már, de mint mondta, még mindig élvezi a munkát. „Szeretem a felkészülésnek ezt a részét, és úgy általában a mozgást. Sokan úgy gondolják, hogy ez mennyire fárasztó, de nekem sokkal fárasztóbb lenne és gyomorgörcsöt okozna naponta nyolcvanhat e-mail-re válaszolgatnom. Nekem nincs meg a rutinom abban, hogy folyamatosan komoly, érdemleges válaszokat adjak különböző levelekre” – mondta Kovács.

Elárulta, még mindig élvezi az edzőtáborok hangulatát, szereti a kihívásokat, és egyáltalán nem érzi olyan borzasztónak a felkészülést, hogy ne akarjon ott lenni. Ezen a héten a kemény fizikai munka mellett régi videókat néztek és azokon elemezték ki, hogy korábban mi volt jó és esetleg mit csináltak rosszul.

„Szerencsére mostanra már az idő is kellemes, és sokszor, az esetek kilencven százalékában „tükörvízen” tudunk gyakorolni. Erre Sevillában nem nagyon volt lehetőségünk a roppant változatos időjárás miatt. Sokkal jobb az ember kedvének is, ha jó vízen tud jókat hajtani” – mondta a csinos kajakos, aki az első idei komoly versenyen, a szegedi Világkupán négyesben áll rajthoz.

Elmondta, nagyon kíváncsi arra, hogy az olimpiai bajnok négyes Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és, Fazekas-Zur Krisztinával miként teljesít. Dunavarsányban már rövidebb távokon mennek, és egyetlen probléma van csak, túl sekély a víz, így előfordult, hogy ellökte magát a stégtől, és leért a lapátja.

A nyári portugáliai Európa-bajnokságra és az augusztusi duisburgi világbajnokságra a Világkupa után tartják a válogatókat, melyeken természetesen Kovács is rajthoz áll és érdeklődve várja, vajon ki milyen formában lesz az olimpia utáni évben.

„Az biztos, hogy sokan leszünk. Az elmúlt hónapok eseményei folytán Benedek Dalma és Csipes Tamara már nem lesz itt, de így is megjósolhatatlan mi lesz az eredmény. Mindenkinek a válogatón kell megmutatnia, bebizonyítania, hogy ő a legjobb” – mondta a harmincegyszeres világbajnok

Elárulta, nagyon kíváncsi az elmenő, majd visszatérő Janics Natasára és a január óta Újpesten készülő Kozák Danutára is, vajon milyen formában vannak. Ugyanakkor tisztában van vele már a feltörekvő fiatalokra is oda kell figyelni, hiszen Kárász Anna és Vad Ninetta is okozhat kellemetlen meglepetést a rutinos versenyzőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr165221773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása