MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta négy nap múlva újranézi a londoni döntőit

2013.08.04. 14:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta magabiztosan tudta le a július közepén a kajakosok és kenusok idei második, Szegeden zajló válogatóversenyét. Ennek köszönhetően biztosította be az 500 egyesben az indulását, valamint jogot szerzett a négyesben való szereplésre is.

Azóta még elszántabban készül, ami az elmúlt napok időjárását figyelembe véve, igencsak embert próbáló feladat.

„Reggel korán, délután pedig a késői órákban edzek, hogy ne terheljem meg annyira a szervezetem. Természetesen az edzést minden időjárási körülmény között el kell végezni, de figyelek a fokozott folyadékpótlásra és várom a közelgő hidegfrontot” – mondta arról, miként bírja a nagy meleget elviselni, úgy hogy nem a vízben, hanem a vízen van és ráadásul ott is rengeteget dolgozik.

Sokan sokszor elmondták már, hogy a hazai válogató szinte felér egy világbajnoki döntővel. Miután ezt egymás után kétszer is megnyertem így adja magát a kérdés, hogy akkor Duisburgban nem is lehet gond? „Szerintem a győzelemért kint is nagy csatát kell vívni. Nem írom le a vetélytársaimat se itthon se külföldön, ezért nem tudom megjósolni, hogy mi lesz a végeredmény majd Duisburgban” – mondta rendkívül sportszerűen

Lassan egy éve, hogy olimpiai bajnok lett, de elárulta, igazából nem nagyon gondol még rá.

„Az biztos, hogy augusztus 8-án és 9-én megnézem majd a döntőket csak úgy nosztalgiázásból, de most a vb-felkészülésé a főszerep, többek között ezért is próbálok nem a múltban élni” – mondta London kétszeres bajnoka arról, miként emlékszik az egy évvel ezelőtti várakozásra, az utolsó itthoni napokra és fantasztikus győzelmeire.

Danuta elmondta, szerinte nem okoz gondot a négyesre úgy készülni, hogy négyen négy helyről érkeznek. Főleg azért nem jelenthet ez problémát, mert egy ember kivételivel a tavalyi olimpián győztes négyes fog vízre szállni, és a csapathajós edzéseket természetesen előre leegyeztetik. 

A tavalyi olimpián győztes négyesből így Danután kívül Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina maradt, míg Kovács Katalint ezúttal az újonc Vad Ninetta váltotta. Ez azonban nem befolyásolhatja a négyes szereplését.

„Ninetta rutinos versenyző, nemzetközi eredményekkel és két idei meggyőző szerepléssel a hazai válogatókról. A négyesben mindenki figyel a másikra, közösen elemezzük a hibáinkat a négyes edzések után. Ilyenkor mindenki, így például én is szívesen veszem, hogy felhívják a figyelmemet az esetleges hibákra. De a lényeg az, hogy ezek során a négyes edzések során ki fog alakulni egyfajta magabiztosság, amire a versenyen mindenki fog tudni támaszkodni” – mondta az Újpest klasszisa arról, hogy egyáltalán nem izgul amiatt, hogy Vad esetleg „elizgulná” a versenyt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr365444541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása