MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Hiányzik az érzés, amit a győzelem tud adni

2013.09.04. 13:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgKovács Katalin egy ezüstéremmel és egy negyedik hellyel zárta a duisburgi világbajnokságot. A háromszoros olimpiai bajnok két számban indult, mindkettőben Douchev-Janics Natasával. 500 méteren a németek mögött végeztek másodikként, míg 200-on elrontott rajtjuk miatt lettek csak negyedikek.

A szám kétszeres olimpiai bajnok párosa 500-on nem igazán kapta el a rajtot, remek utazó sebességük volt, majd hatalmas hajrát nyitottak, de a németeket nem tudták beérni, így másodikak lettek. A rövidebb sprinttávon alaposan beragadtak a rajtnál, majd hiába hajtottak nagyon nagyot, lemaradtak a dobogós helyezésről.

„Mindkét páros eredménynek örültem. 500-on ez volt a reális, hiszen négy páros is volt, amely nyerhetett, ezért tudok örülni az ezüstéremnek. Kihajtottam magam, 100 százalékot adtam, nem tehetek magamnak szemrehányást. Ugyanakkor a 200-at elrontottam” – mondta őszintén a harmincegyszeres világbajnok.

Elárulta, a műsorközlő szurkolókat buzdító hangja elnyomta a rajtot jelző hangot, így elrontotta azt. Ez elsősorban azért baj, mert 200 méternél roppant fontos a jó rajtolás, és Kovács is elismerte, ezen a távon nem fér bele egy ilyen hiba.

„Natasának annyit mondtam, ne haragudjon, mire ő csak annyit mondott, nem is értette miért nem tettem fel a lapátomat” – mondta a Honvéd klasszisa, aki 1998 óta nem zárt világbajnokságot aranyérem nélkül.

„Rossz azzal szembesülni, hogy ezúttal nem sikerült nyerni. Van egy hiányérzetem. Hiányzik az érzés, amit a győzelem tud adni” – mondta minden idők legeredményesebb kajakosa.

Kovács elmondta, nem tudja és nem is akarja összehasonlítani a mostani és a tavalyi csalódást, amikor az olimpián „csak” ezüstérmet nyertek. Mint elmondta, ott nem tudtak jó pályát menni, most azonban kihajtották magukat, ennél többet nem tudtak volna tenni.

A hétvégén Kovács az országos bajnokságon indul, a távolabbi jövővel egyelőre még nem akar foglalkozni. Elmondta, a jövőjével kapcsolatban mindenki véleményét meghallgatja, nem biztos, hogy segít, de bizonyos dolgokban szüksége van rá, azonban dönteni egyedül fog. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr25494993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása