MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: ez az év egy teszt év volt

2013.08.25. 10:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgJövő hét végén, augusztus 28. és szeptember 1. között rendezik a kajak-kenusok idei fő versenyét a duisburgi világbajnokságot. Az olimpiai bajnok Kozák Danuta is erre készül hónapok óta, hiszen tavaly megszerzett londoni győzelme után a világbajnokságon is szeretné bizonyítani, hogy ő a legjobb.

A 2011-es szegedi vb-n „csak” második lett ebben a számban – igaz 500-on a női négyes tagjaként, illetve 200 méteren párosban világbajnok lett -, míg tavaly az olimpián meggyőző fölénnyel verte riválisait. Ezt tervezi most is.

Ennek megfelelően a négynapos "hosszú hétvégéből" neki nem sok idő jutott pihenni. „Két napot én is kaptam, de nem azért, mert ünnep volt, egyszerűen csak azért, mert olyan szakaszban volt a felkészülés ahol éppen pihenni kellett. Már megszoktam, hogy munkaszüneti és ünnepnapokon is edzek, ugyanakkor tudom, hogy máskor lesz időm pihenni” – mondta az Újpest klasszisa.  

A keddi indulásig és a világbajnokságig hátralévő időben már csak a kajakozásra kell figyelnie, saját bevallása szerint mindent elintézett már. Családjából - edző-párján kívül - ezúttal senki nem lesz ott a helyszínen, a tv előtt nézik majd a küzdelmeket és szorítanak neki. 

„Állandó kérdés az újságíróktól, hogy hasonlítsuk össze a két egységet, az idei és a tavalyi négyest, de nem nagyon tudom. Az összetétel a lényegen nem változtat. Fizikailag más, mert más emberek ülnek benne, de a lényeg, hogy bármelyik összetétel ugyanolyan célokkal indul neki a felkészülésnek, a versenynek. A cél mindig közös” – mondta azzal kapcsolatban, hogy az olimpiai bajnok négyes vagy a vb-n induló kvartett az erősebb.

„Igazából jobb így, hogy ők otthon maradnak, mert megnyugtat az tudat, hogy az én otthonomból szurkolnak nekem. Olyan ez, mint egy háttér ország. Nem kell, hogy fizikailag is velem legyenek, tudom, hogy ott vannak és izgulnak értem” – mondta arról, hogy izgul, vagy esetleg feldobja a családja jelenléte egy-egy világversenyen.

Danuta elmondta, nem befolyásolja a jövő évi felkészülését, ha háromnegyed hajóhosszal megnyeri a világbajnokságot, vagy ugyanitt esetleg milliméterekkel lemarad a dobogóról.

„Ez az év egy teszt év volt. Sok mindent kipróbáltam, azok a dolgok, amik beváltak meghagyjuk a jövőben is, amik nem, azokat elhagyjuk, vagy kipróbáljuk máshogy. Akármi is lesz az eredmény idén, rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem, emellett sok mindent megtanultam magamról is” – mondta a legnagyobb profikra jellemzően Kozák.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr365474104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása