MOL csapat Kajak Blog

A fogadóirodák szerint nincs ellenfele a Kovács, Douchev-Janics párosnak

2012.08.03. 14:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovács_janics.jpgKovács Katalin utolsó napjait tölti itthon, a hétvégén utazik Londonba, hiszen a jövő hét elején már előfutamai lesznek a női kajak kettesek és kajak négyesek versenyein. Kovács az ötödik olimpiáján vesz részt, és Douchev Janics Natasával alkotott kettősük 2004 óta veretlen.

„Nincsenek az évek lekopírozva, így az idei felkészülés szerencsére teljesen más volt, mint az ezt megelőzőek. Nagyon sokat dolgoztunk, így az elmúlt időszakban a hétvégék tényleg kizárólag a pihenésről szóltak. A munkáról mindent elmond, hiába kapcsoltam ki magam teljesen a hétvégén, előfordult, hogy hétfőn mégis úgy éreztem végigbuliztam a hétvégét” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Kovács elmondta, a hét közben a felkészülés során nehezen kapcsol ki és a hétvégén az jelenti számára a legnagyobb örömöt, hogy saját ágyában alhat. Ugyanakkor tisztában van vele, mivel a kajak-kenu időjárás által befolyásolt sportág, így hiába a hónapok óta tartó kemény munka, az időjárás „dönthet” az érmekről.

A harmincegyszeres világbajnok szerint valamennyi női számban esélyesek vagyunk, de mint elmondta, 2004 óta mindig minden számban esélyesek voltunk mégse nyertünk annyit, amennyit szerezhettünk volna.

„Szinte valamennyi ellenfelünket jól ismerjük, de például párosban az orosz egységgel nem találkoztunk idén, míg egyesben nem láttuk még a belorusz Oszipenkot, nem voltak ott az Eb-n, nem tudjuk, hol tartanak. Az élmezőnyben 6-8 hajó közt kicsi a különbség, a mostani egy nagyon kiegyensúlyozott mezőny, és igazából nem ez a reális pálya, egy olimpiai döntőnek” – mondta a csinos kajakos.

A kétszeres olimpiai bajnok aggodalmának ellent mondanak a legnagyobb fogadási irodák oddsai. A kajak négyeseknél ugyan Németország tűnik nyerőnek, de a K-2 500 méteres döntő a bukik szerint csak formaság, hiszen nincs ellenfele a Kovács, Douchev-Janics kettősnek.

A Bet-at-home a magyar kettős sikerére „csak” 1.8-as szorzóval szerepel, míg a német kettős győzelme két és félszeres pénzt hozhat. A Bwinnél 1.9-et hozhat Kovácsék sikere, míg a németeké 2.65-öt. A Sportingbetnél a legszorosabb a verseny, hiszen a címvédő magyar kettős címvédése a befizetett összeg 2.20-szorosát, a németeké 2.40-szeresét fizeti. Valamennyi irodánál az osztrákok „lesznek a harmadikok”.

A négyeseknél sajnos a németek sikere a valószínűbb, hiszen mindenhol kevesebb odsszal szerepelnek a Szabó, Kozák, Kovács, Fazekas összeállítású négyesnél. Ez persze nem jelent semmit, hiszen a magyar négyes ebben az összeállításban eddig csak egyszer méretett meg a nagy ellenféllel, és akkor az Eb-n – két közös edzés után – kikapott. Az olimpia méltó hely lenne a visszavágásnak, ráadásul, ha valaki a magyar hajóra fogad, még meg is gazdagodhat.

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr904693557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása