MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Könnyebb így lezárni az évet, mint a hibákat keresni

2013.09.19. 08:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta a nyár elején úgy fogalmazott, szeretné a csúcsformáját az augusztus végén esedékes duisburgi kajak-kenu világbajnokságra időzíteni. Ez végül annyira jól sikerült neki, hogy három aranyéremmel zárta a viadalt.  

Nem mellékesen a teljes világbajnoki mezőnyben egyetlen olyan versenyző szerepelt a duisburgi világbajnokságon, aki olimpiai számban tudott duplázni. Ez is Danuta volt, hiszen a K-1 500 méter mellett tagja volt a női négyesnek is, amely sorozatban ötödször nyert vb-t a női K-4 500 méteres versenyszámban.

Danuta a siker érdekében az egész nyarat végigdolgozta, így tisztában volt vele, nyaralásra csak ősszel lesz lehetősége. „Nem volt egy világutazó nyaralás, a Mátrában töltöttünk el pár napot” – mondta az immár nyolcszoros világbajnok.  

Danuta elárulta, élete legkedvesebb, legemlékezetesebb nyaralása az első családi Görögországi nyaralás volt. De nagyon élvezte azokat a családlátogatós lengyelországi körutazásokat is, amiben gyerekként minden évben részt vett. Ugyanakkor felnőtt korából a párjával, Somogyi Bélával eltöltött nyaralások is nagyon jól sikerültek.  

„Igazából hangulattól függ, hogy milyen nyaraló vagyok. Szeretek a természetben lenni, ezért a városnézős nyaralás ritkábban fordul elő, de egy jó kis kirándulásra vagy tengerparti nyaralásra mindig vevő vagyok” – mondta arról, melyik nyaralástípust részesíti leginkább előnyben.

„Általában utána olvasok, hogy milyen lehetőségek vannak a környéken és azokból választok programot, de nem tervezek meg mindent előre. Ha valamihez még sincsen kedvem, akkor azt egyszerűen kihagyom” – mondta arról mennyire tervez egy-egy nyaralás során előre.

„Biztos, hogy sokban befolyásolt, mert így könnyebb lezárni egy évet, mint úgy, hogy az esetleges hibákat keresem magamban” – mondta a tavalyi londoni olimpia egyetlen kétszeres magyar bajnoka arról, mennyire befolyásolta a nyaralás hangulatát, hogy három vb-arannyal és nem "csak" helyezésekkel zárta a vb-t.   

Természetesen a vb aranyakat nem vitte magával, mint elmondta, ilyenkor egy vitrinben a „társaik” mellett pihennek. Elárulta, egyelőre "kajakmentes" a nyaralása, és szerinte az is marad még egy darabig. Ezt nem is bánja, hiszen tudja jól, kajakozni bőven lesz még alkalma idén is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr875522081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása